Dibina untuk catatan pengalaman dan perkongsian hobi terutama melibatkan aktiviti memancing ikan air tawar.Terima kasih kepada rakan-rakan yang memberi pandangan, melayari dan menghubung (link) dengan laman atau blog rakan-rakan yang lain. Segala paparan,


You are not connected. Please login or register

Cara Upload Avatar

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Cara Upload Avatar on Wed Jul 07, 2010 4:42 pm

Admin


Admin
salam semua

AVATAR

Apa itu Avatar ?

Avatar adalah gambar yang kita letakkan di kiri forum.kita buleh letak apa2 gambar di situ.contoh avatar saya ada gambar budak kecik pegang buah jambu dgn bateri di sebelah kiri tu.saudara semua boleh letak apa gambar.nk letak gambar sendiri pun boleh terpulang.

caranya :

step pertama :

klik perkataan profile kata atas sekali tu.dekat dgn logo 3 org yg atas sekali tu.sebelah dengan private messages tu.

lepas klik profile akan keluar maklumat kita.tajuk dia PROFILE INFORMATION atas sekali tu.

step kedua :

masukkan password kita semula.yakni current password.jgn masukkan di new password.new password adalah utk kita menukar password.

dan masukkan password yg biasa kita guna tu, scroll kebawah sekali sampai akhir .di akhir sekali kita nampak perkataan bertulis

avatar control panel

dh jumpa tu ada kotak di sebelah kanan kita tu.di sebelah kiri kotak tu ada tulis mcm ni

Link to off-site Avatar:
Enter the URL of the location containing the Avatar image you wish to link to.

jadi apa yg perlu kita buat utk masukkan link kedalam kotak tu ?

buat ni dulu.

klik sini utk masukkan avatar(gambar)

http://imageshack.us/

bila dh keluar dia punya link tu.klik je browse utk upload apa-apa gambar dari pc kita.(kalau boleh gambar jangan terlalu besar.crop kan size bagi kecik) pastu klik resize image.pilih avatar.dia akan automatic kecilkan size.kemudian klik host it.

dah siap host it tunggu sampai dia upload sendiri.

pastu dia akan keluar mcm ni

http://imageshack.us/

kita akan nampak ada link kan? kat bawah sekali tu.
kemudian apa perlu buat lepas tu ?

klik je link yg bawah sekali (mouse yg kanan) kat dlm kotak link tu.di luar kotak tu ada tulis mcm ni

+ Show Advanced Linking
DO NOT Use Link Below when posting. Use FORUM Links above for posts
Direct link to image

copy saja link tu kemudian pastekan je dalam kotak profile dalam TTF ni.tapi pastikan masukkan password dulu.dah paste submit je.kalau kelaur gambar bermakna anda berjaya.pastikan gambar yg di upload dlm pc kita tu menggunakan format jpeg dan seumpamanya.

selamat mencuba.tak boleh beritahu saya.

saya akn tolong

sumber : http://terkukur.10.forumer.com/viewtopic.php?t=45

View user profile http://puakajoran.forumsmotion.com

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum